Turistička zajednica Općine Gornji Kneginec
Odmor i rekreacija na prirodan način

Safe stay in Croatia

Uživanje u ljepotama i atrakcijama koje nudi Hrvatska od sada je lakše uz Safe stay in Croatia, nacionalnu oznaku sigurnosnih protokola u turizmu i ugostiteljstvu.

Sigurnost i zdravlje posjetitelja te svih djelatnika u turizmu na prvom nam je mjestu. Rezultat toga je projekt Safe stay in Croatia koji provodi Ministarstvo turizma i sporta, a koji za cilj ima educirati i upoznati posjetitelje i dionike u turizmu s protokolima i mjerama koje se provode u Hrvatskoj na svim razinama turističkih djelatnosti.Kroz projekt Safe stay in Croatia osmišljeni su protokoli poslovanja i postupanja s korisnicima u svim turističkim i s turizmom povezanim djelatnostima.

Oznaka „Safe Stay in Croatia“ dodjeljivat će se BESPLATNO svim zainteresiranim dionicima u turizmu, tako da ju i vi možete zatražiti za svoj objekt. Oznaka mora biti istaknuta na gostu vidljivom mjestu.

Zahtjev za korištenje oznake podnosi se putem internetske stranice www.safestayincroatia.hr tako da se ispune osnovni podaci u kategoriji za koju se podnosi zahtjev klikom na izbornik PRIJAVA, čime se prihvaćaju protokoli za siguran boravak u Hrvatskoj kao i nadzor nad poštivanjem propisanih protokola definirani priručnikom za siguran boravak u Hrvatskoj. Poštivanje mjera uključenih u protokole nadzire se kroz sustav Ministarstva turizma i sporta, strukovnih udruga u turizmu te samih korisnika koji prijave i komentare mogu poslati putem rubrike Dojmovi na ovoj stranici.

Nakon odobrenja zahtjeva korisnik dobiva oznaku u vektorskom obliku koju može koristiti u svim vrstama marketinškog alata za svoj objekt, a oznaku u fizičkom obliku biti će moguće preuzeti u nadležnoj turističkoj zajednici (isključivo uz potvrdu o odobrenju zahtjeva – isprintanu ili pokazati na mobilnom uređaju koju ćete primiti na e-mail ).

Oznaka Safe stay in Croatia gostima omogućava lakše prepoznavanje destinacija, pružatelja smještaja, prijevoza, turističkih atrakcija i slično koji su usvojili nacionalne i svjetske standarde zdravstvene i higijenske zaštite. Vidljivo istaknuta oznaka Stay safe in Croatia pruža informaciju svim posjetiteljima da turistički objekt njihovog interesa djeluje prema aktualnim preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 

PRIRUČNIK : http://www.turizam-vzz.hr/images/dokumenti/2021/Safe_stay/1.Prirucnik-za-siguran-boravak-u-Hrvatskoj-final.pdf

UPUTE: http://www.turizam-vzz.hr/images/dokumenti/2021/Safe_stay/Safe-stay-upute-za-prijavu-_web.pdf